Sunday 4 March 2012

Feelgood shopping


Last week I was going to work when I found very good article in Metro life section about Fair-trade Fortnight fashion and how we can try to be more involve in dressing beautiful in fashion but also good for environment and our earth, I love an idea of remade unique cloths that we can do from our old cloths a new look and new life :). So I found useful information I want to share with you. There is Free Workshop in Camden were you can learn to do your own cloths. They do this workshop every second Thursday of every month from 6pm till 9pm but you have to book a place because it is so popular.You can find out about booking by going to metro link that I provided you at the end of this article or you can email me and I will tell you the address. But I think it is great idea to share and spread this to all countries to make it fun way to be involve in saving the earth. It is just one way to do it, but you can also try to buy not just new things but buy from secondhand shops or vintage shops. Or you can donate your unwanted cloths at a trade textile bank or your nearest charity textile bank and you will make the difference. Now even famous designer want to be more and more environment friendly and trying to promote they products. It seems that everywhere and everyone is trying to play with word like fair-trade, eco, ethical shopping and so on. But do we really know what these words mean and can we do it more cheaper. Why it cost much more then regular normal cloths? I will try to find an answer to this question next week. Here is a link to more information about trade cloths in london. http://www.metro.co.uk/lifestyle/640202-diy-fashion-tips-for-the-cash-strapped
I also found this blog from listening to craftypod.com about Maris Lynch she started remake cloths bought from charity shops that cost one dollar and change it to new every day dress. Look at these links to see and hear more about her work.
and her blog to see what she did.
So my challenged of this week to make something new from old and I will share my project with you.
_______________________________________________________________________________
 
Praeitą savaitę kai ryte važiavau į darbą radau labai gerą straipsnį apie „Fairtraide dviejų savaičių mados dienas“ Metro Gyvenimo skyriuje ir kaip mes galime pabandyti labiau įsitraukti į šią akcija, rengtis gražiai ir madingai bet tuo pačiu padėti aplinkai ir mūsų žemei motinėlei. Aš myliu šia idėja „Perdaryti idėją“ tai unikalūs drabužiai, kai mes galime padaryti iš mūsų senų drabužių naujus, išvaizdžius, unikalius drabužius :). Taigi radusi naudinga informacija, noriu pasidalinti su jumis. Nemokamas seminaras Camden kur galima išmokti perdaryti savo drabužius. Šis seminaras vyksta kas antrą kiekvieno mėnesio ketvirtadienį nuo 6pm iki 9pm, bet jūs turite užsisakyti vietą iš anksto, nes tai yra labai populiaru. Jeigu kas norite prisijungti ir kartu nueiti į šį seminarą mielai prisijunkit. Parašykit man i komentarus ir aš jums pasakysiu adresą. O daugiau apie tai galite pažiureti straipsnio gale pridėtoje nuorodoje. Bet aš manau, kad tai puiki idėja pasidalinti ir prisijunkti visiems, kad visos šalys tai žinotų būtų įtrauktos kūrti atsižvelgiant į aplinkos gerovę. Bet tai yra tik vienas iš būdų tai padaryti, nes jūs taip pat galite įsigyti ne tik naujų dalykų, bet pirkti iš išparduotuvių ar vitage parduotuvių. Arba jūs galite dovanoti savo nepageidaujamų drabužius, panaudota tekstiles į karitą ar artimiausią labdaros įstaigas ir tai yra gerai, tik nemeskite drabužių į šiukšlynę. Dabar net garsūs dizaineris nori būti vis daugiau ir daugiau aplinkosaugai draugiški ir skatinti „fairtrade“ produktus. Atrodo, kad visur ir visi žaidžia su žodžiais, kaip, sąžininga prekyba, ekologiniai produktai, ir etikos parduotuvės ir pan. Bet ar mes tikrai žinome, ką šie žodžiai reiškia ir ar mes galime tai padaryti pigiau. Kodėl tai kainuoja daug daugiau negu paprasti normalūs drabužiai? Aš norėčiau kad tokie daiktai kainuotų pigiau arba bent už tą pačią kainą, todėl noriu kad jūs žinotumėt, tai nėra brangu, tai gali būti ir pigu ir labai smagu. Apie tai aš parašysiu kitą savaitę plačiau. Štai nuoroda ir daugiau informacijos apie perdarytus drabužius, Londone.
http://www.metro.co.uk/lifestyle/640202-diy-fashion-tips-for-the-cash-strapped~~V
Aš taip pat paklausiau reportažo iš craftypod.com apie Maris Lynch ji perdaro suknias pirktas iš labdaros parduotuvių, kurios kainavo vieną dolerį ir jas pakeičia į naujas kiekvieną dieną, tai yra įdomus ir įkvepiantis projektas naujoms idejoms, taigi plačiau apie ją ir jos intervių spasukite ant nuorodų.
http://www.craftypod.com/2010/09/26/craftypod-122-a-new-dress-a-day-with-marisa-lynch/~~V
ir ją dienoraštį, kad pamatytumėte, ką ji padarė.
http://www.newdressaday.com/
o mano šios savaitės įšūkis padaryti kažką naujo, iš seno ir pasidalinti su jumis savo sukurtu drabužiu.

1 comment:

  1. I want to add one link for this weekend on March 10 there is International Women's Fair at Spitalfields Traders Fair Market (liverpool St tube)
    www.alternativearts.co.uk

    ReplyDelete